понеделник, 26 април 2021 г.

Защо е глупаво да се робува на стари, немодерни, изветрели представи за монолитно-единна-болшевишко-сталинско-тодорживковско-боковска "демокрация"?


Слави Тр. (подобно на Боко и на избирателите им) страда от съвсем остарели, немодерни, глупави представи за политика, а именно:

1.) Че за да управляваш требе да имаш "абсолютно монолитно мнозинство у Парламенто", което да налага със сталинска сила това, което ти скимне (Сталин имаше 100% мнозинство, Тодор Живков - тоже!), това е рудимент от тоталитарната, от комунистическата, от болшевишката представа за "демокрация", напротив, истинската демокрация е да се води пълноценен дебат между равнопоставени партньори, никой от които нема преимущество само защото, видите ли, зад него стоели ПОВЕЧЕ хора; та нима не е ясно, че в демокрацията е интересно тъкмо това кои са ПРАВИ, кои мислят РАЗУМНО, кои говорят ИСТИНАТА, а не тия, които, видите ли, са МНОГО; нима не е ясно, че МНОЗИНСТВОТО ВИНАГИ ГРЕШИ, а истината обикновено се постига и се пази от малцина?! (Прочети ЦЯЛАТА ПУБЛИКАЦИЯ)

Няма коментари:

Публикуване на коментар