неделя, 6 септември 2020 г.

Каква е злокобната истина за руската роля около Съединението - или какво и до днес разделя българите на българолюбци и русофили?

 


Из: Подмазвачите на духа на Съединението вкупом премълчават, че руската съпротива срещу него разединява българите и днес от Иво Инджев


Днешната 135 годишнина от Съединението на България от ранни зори е превърната в състезание между нашенски политици за подмазване на българския дух, който на 6 септември 1885 година води до истинското освобождение на България след като русификацията заменя 500 годишната османска окупация на българските земи.


В надпреварата за присламчване към онзи български победен дух на първа линия се изявяват днес премиерът Борисов, президентът Радев и кой знае защо го дублира вицепрезидентът му Йотова. Говорители на яростно русофилстващи партии, като АБВ, кметове и дори военни до един славят славното и без тяхната оценка събитие, което пребивава в нозете на изцяло русофилския 3 март, наложен като национален празник на България. (Прочети ЦЯЛАТА ПУБЛИКАЦИЯ)

Няма коментари:

Публикуване на коментар